fbpx

Az, hogy tökéletesen lássunk a szemüvegünkkel majdnem olyan fontos, mint hogy szeressük is hordani az általunk kiválasztott modellt. Sokan úgy gondolnak máig is a szemüvegükre, mint valamilyen kötelező rosszra, pedig ennek ma, a 21. században már nem kell így lennie. Számtalan izgalmas, formabontó, divatos szemüveggel találkozhatunk az optikákban, amelyek – látásjavító funkciójuk mellett – tükrözhetik személyiségünket és kiegészítheti stílusunkat is. 

Szerintünk az éles látás és a trend kéz a kézben jár; ennek megfelelően összeszedtük, mely szemüvegkeret-fazonok fogják uralni a 2021-es évet: 

#1: Kristálytiszta

Itt az idő, hogy valami új vegye át a klasszikus teknőspáncél minta és a sötét, tömör műanyagkeretek helyét: ez az új trend mindent átláthatóvá és tisztává varázsol. Ez a típus kicsi és vékony, de túlméretezett és vastag vonalvezetésben is egyaránt működik. A minimalista, teljesen áttetsző modellek mellett halvány alapszínekkel és izgalmas kiegészítő elemekkel is találkozhatunk, mint például az EOE Dorotea keretének esetében: a bio-acetát alapanyagot elhalt tűlevelek díszítik. Ezek a keretek már-már ékszerszerűek, nem vonják el az arcról a figyelmet, mégis jó kiegészítői lehetnek stílusodnak.

EOE – Nattviol

EOE – Dorotea

 

#2: „Nyers” fém

Csiszolatlan gyémánt – helyett kidolgozatlan, érdes, aszimmetrikus vonalvezetés. Ahogy feljebb is említettük, a fém kereteknek megvannak a maguk – igen meggyőző – pozitív tulajdonságaik, de ha izgalmas felületekről van szó, általában az acetát keretek kerülnek előtérbe. De nem 2021-ben! Ezek a látszólag hanyagul, a valóságban viszont precízen és átgondoltan előállított keretek organikus megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek, és nem csak a hétköznapokban, de kiemelt eseményeken is megállják a helyüket. 

Kuboraum – H54

 

Kuboraum – Z1

 

#3: Dupla szemöldökvonal

Mi az a dupla szemöldökvonal? A válasz nem tartalmaz nagy meglepetést: a keret szemöldökkel egy vonalban lévő része kettéválik; a megoldás maga viszont csodás végeredményt ad. A fém keretek magukban hordozzák a könnyedség és az erő nélkülözhetetlen párosát: ez lehetővé teszi, hogy akár hajszálvékony díszítőelemek is a keretekre kerülhessenek anélkül, hogy félned kellene attól, hogy könnyedén eltöröd a szemüvegedet. Hangsúlyos, egyedi, izgalmas és különleges. Te bevállalnád?

GÖTTI – DC06

 

Kuboraum – H71

 

#4: Flat top

Nem, nem háztetőkről beszélünk. Bár a lapos tetők az építészetben hódítanak csak igazán, más területeken is egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a megoldás. A korábban főleg napszemüvegként elérhető flat top-ok 2021-től optikai szemüvegként is megállják a helyüket. Ez a bátor és egyedi dizájn ráadásul ma már nem csak a férfiak sajátja; a hangsúlyos és erélyes megjelenést férfiak és nők számára is lehetővé teszik a flat top szemüvegek. Széles homlokhoz kifejezetten ajánljuk! 

 

Andy Wolf – 4559

Jean Francois Rey – JF2909

 

Bónusz trend: Te saját magad!

Akármi is legyen az éppen uralkodó divat, akármit is mondunk mi, vagy a „divat nagy okosok”, a te stílusodat csak saját magad határozhatod meg. A legcélravezetőbb az, ha olyan szemüvegkeretet választasz magadnak, ami nem csak fazonjában, de színében is illeszkedik hozzád, de persze minden jogod megvan ahhoz is, hogy felülírd ezeket a szabályokat. A legfontosabb, hogy jól érezd magad a szemüvegedben! 

Tanácsra lenne szükséged? OPTIKAKERESŐNK segítségével megtalálhatod a hozzád legközelebbi optikai szaküzletet, ahol a hozzáértő személyzet nem csak divattippekkel lát el, de segít kiválasztani az életviteledhez és pénztárcádhoz leginkább megfelelő lencsét és keretet is.

 

 

 

Az OPTIKAKERESŐ segítségével megtalálhatja az önhöz legközelebbi optikai szaküzletet! Ne bízza a véletlenre a szakember kiválasztását, használja megbízható keresőnket!

 
 
Addig is kövesd Facebook oldalunkat frissülő tartalmainkért! 
 
 
Tudj meg rólunk többet Youtube csatornánkon: http://bit.ly/SzeretemASzemem_YouTube