fbpx
Skip to content

A Very Peri, very trendi

Minden év decemberében bejelentik a következő év színét, ami tavaly nem volt más, mint a PANTONE 17-3938 Very Peri.
Az árnyalat valahol a kék és a lila között helyezkedik el, ez a szín korábban nem szerepelt a Pantone színskáláján.

A hozzá társított ideológia szerint a Very Peri a dinamizmust és az újjászületést hivatott kifejezni, hiszen az elmúlt évek egyértelművé tették az emberiség számára, hogy a világnak valódi változásra van szüksége. A színintézet szakemberi úgy vélik, hogy a kíváncsiság az, mely átsegít bennünket ezen a globálisan is nehéz időszakon, és ezt a bátor kíváncsiságot szimbolizálja az általuk alkotott Very Peri, mely egyben egy szebb jövő ígéretével kecsegtet.

Az év színének meghatározása több mint 20 éves múltra tekint vissza. A cég szakemberei minden alkalommal átfogó kutatást végeznek, és feltérképeznek minden területet, melyek befolyásolhatják az év színének kiválasztását. Gondolni kell itt filmekre, művészetekre, divatra, technológiai fejlesztésekre, de komoly hatással bírnak a világot uraló társadalmi-gazdasági trendek is.

A bejelentést követően az év színe aztán megkezdi térhódítását és megjelenik az emberek hétköznapi tárgyain, ruhatárában, a belső enteriőrökben. 

Természtesen a szemüveg-napszemüveg tervezők munkáját is befolyásolja az év színe, ezért ha a közeljövőben sokszor találkozol ezzel a szemet gyönyörködtető kékes-lilás árnyalattal, akkor az nem lesz véletlen. 😊

Az szeretemaszemem.hu oldalon már az elmúlt két év Pantone színeit is bemutattuk, ha érdekel, hogy mik voltak 2020 és 2021 színei, elolvashatod.

Legyetek kíváncsiak, merjetek változtatni és viseljétek bátran 2022 színét, a Very Perit!

 

 

Hola