fbpx
Skip to content

Láss jól és légy jól látható – a szeretteidért is!

Leesett az első hó, a gyermekek és lelkükben gyermekek nagy örömére, a legtöbbeknek, főleg a sofőröknek viszont nagy fejfájást okozhat. A romló látási viszonyok, a korai sötétedés, és a csúszós utak különösen veszélyessé teszik a közlekedést, ráadásul az ünnepek közeledtével egyre többen leszünk az utakon, és mindannyian sietünk valahová.

Az évnek ebben a szakaszában azok is volán mögé ülnek, akik egyébként nem, vagy csak ritkán vezetnek. Az autók tele vannak ajándékokkal és persze gyerekekkel, rokonokkal, sok a fény, a zaj, no meg persze a tennivaló. Bár az advent lényege éppen az elcsendesülés és a rákészülés lenne, a legtöbbünknek ez az a pár hét, amikor a legfeszítettebb a tempó.

A stressz és a romló látásviszonyok pedig nem jó kombináció, főleg nem közlekedésbiztonsági szempontból. A párás, ködös, őszi-téli időjárásban a legfontosabb, hogy látásunk és láthatóságunk tökéletes legyen.

A Látni és látszani kampányról már szóltunk korábban is https://szeretemaszemem.hu/latni-es-latszani-2019-vezetes-es-latasviszonyok/, de úgy gondoljuk, nem lehet eleget hangsúlyozni az ügy fontosságát. A kampány keretein belül még 10 napon keresztül, 2019. december 15-ig a jelentkezők díjmentesen ellenőriztethetik látásukat és látásukat a kijelölt optikákban és autószervizekben.

Ez miért fontos és mit jelent pontosan?

Mindannyiunk közös felelőssége, hogy az utakon -, legyen szó akár gyalogos, biciklis, motoros, vagy autós közlekedésről, – biztonságban tudhassuk ne csak magunkat, hanem a velünk utazókat is. Ennek két legfontosabb feltétele a tökéletes látás és a tökéletes láthatóság.

Ezért december közepéig az arra jelentkezők ellenőriztethetik látásukat a kijelölt optikai szaküzletekben, és persze amennyiben szükségük van látáskorrekcióra, arra is keresnek az optikus kollégával közösen egy megoldást. A látásunk épp olyan egyedi, mint az ujjlenyomatunk, így elengedhetetlen, hogy személyre szabott szemüveget viseljünk vezetés közben is. Nem érdemes félvállról venni a kérdést amikor a látásunkról van szó, hiszen a legapróbb látáshiba is végzetes következményekkel járhat.

Nem csak a látásunkat, de az autónk láthatóságát is ellenőriztethetjük a kijelölt szervizekben. Az ellenőrzőpontok listáját ezen – https://latnieslatszani.hu/ – a linken találod.

Láss jól és légy jól látható – a szeretteid érdekében is! Add tovább az üzenetet, hogy ne csak neked, hanem minden közlekedőnek lehetősége legyen kihasználni a kezdeményezés előnyeit, ezáltal közösen tehessük biztonságosabbá az utakat!