fbpx
Skip to content

Látásvizsgálat különböző életkorban – Szűrővizsgálatok az állami rendszerben gyermekeknél

A látás fejlődésének meghatározó időszaka az első hat év, ebből különösen érzékeny időszak az első kettő. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a gyermekeket már csecsemőkorban is elvigyék a szülők szemvizsgálatra.

Az első vizsgálatot érdemes 6-9 hónapos kor között végezni, majd 2-5 éves kor között is ajánlatos legalább egyszer felkeresni egy szemész szakorvost, iskolás korban (6-19 éves kor között) pedig évente célszerű kontroll vizsgálatra járni.

A képen látható, hogy az állami rendszerben is körülbelül e gyakorisággal vesznek részt a gyermekek látásszűrésen. Amennyiben szülőként azt a visszajelzést kapod, hogy érdemes lenne alaposabban megvizsgálni gyermeked látását, vagy te veszel észre valamilyen elváltozást, ne habozz, keresd fel a hozzád legközelebb eső, gyermekekkel is foglalkozó optikai szaküzletet!

OPTIKAKERESŐ

Ha a családban halmozódó a szemüvegesség, mindenképpen ajánlott a gyereket évente szűrővizsgálatra vinni, még akkor is, ha nincs panasza.

Részletesen az első szemvizsgálattal kapcsolatban : Az első szemvizsgálat – hány éves korban érdemes először gyermekünk látását megvizsgáltatni?