fbpx
Skip to content

Miért érdemes szakemberhez fordulni?

Miért érdemes látásproblémáinkkal készolvasók helyett szakemberhez fordulnunk? Miért jobb szem- vagy látásproblémáinkkal előbb optikai szaküzletet felkeresni szemorvos helyett? Mi a jelentősége egyáltalán az optikusoknak, optometristáknak ma, Magyarországon? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

A szemünk az egyik legérzékenyebb szervünk, de a legtöbben mégsem vigyázunk rá eléggé, vagy nem tudjuk, hogyan vigyázzunk rá. Rengeteg időt töltünk képernyők előtt, így a kelleténél jóval több kék fény jut a szemünkbe, ami hosszú távon károsító hatású. Nem figyelünk eléggé az UV védelemre, hajlamosak vagyunk nem megfelelő napszemüveget hordani, amivel szintén nagy kockázatnak tesszük ki szemünket. Ami pedig a táplálkozásunkat illeti: a legtöbben arra sem figyelünk, hogy olyan tápanyagokat juttassunk szervezetünkbe, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy szemünk, így látásunk is minél tovább egészséges maradjon. Sőt, ahogy idősödünk, elkerülhetetlen, hogy látásunk is romlik, de előfordulhat, hogy a homályosodó látásunkat nem a kor, hanem a zöld hályog okozza. Ilyenkor mi a teendő?

Szemünk egészsége és látásunk élessége sok összetevős kérdéskör, ami alapos és rendszeres ellenőrzést igényel.  E mellett az sem utolsó szempont, hogy egy látásjavító eszköz megvásárlása komoly kiadást jelenthet, amin nem érdemes spórolni, viszont ezzel egyidőben természetes, hogy a lehető legjobban szeretnénk bebiztosítani magunkat.

Bárhonnan is nézzük, hamar láthatjuk, hogy egyáltalán nem érdemes a véletlenre bízni látásunkat. Sokat tehetünk mi is látásunkért, viszont a legtöbb azon múlik, milyen szakembert választunk. Gondold át, kire bízod a látásodat, a „szemed fényét”!

 

Miért érdemes szakemberhez fordulnunk látásproblémáinkkal?

 

  • Szakértelem és biztonság: Szemünk és látásunk maximális szakértelmet igényel, hiszen egy elképesztően összetett és érzékeny szervünkről van szó. Látásunk olyan egyedi, mint egy ujjlenyomat, így személyre szabott korrekciót igényel. Egy készolvasó rendszeres használata akár látáskárosodást is okozhat, ami legtöbbször visszafordíthatatlan. A látásvizsgálat során a szem állapotát is megvizsgálja a szakember, aki így szükség esetén a szakorvoshoz is el tud téged irányítani, amivel rengeteg fejfájást és időt spórolhatsz meg.
  • Megbízhatóság és garancia: Szemüveget hosszú távra vásárolunk, így biztosan te sem szeretnéd megkockáztatni, hogy rosszul készítik el azt, vagy ha baj történik, nem tudsz élni a garanciával a tisztázatlan vásárlási feltételek miatt. Egy optikai üzletnek rengeteg egészségügyi és jogi szabályzásnak kell megfelelnie, a szakembereknek pedig kötelességük rendszeresen képezni magukat ahhoz, hogy vizsgálhassanak. Az olcsó választás hosszú távon drága lehet, a jól képzett, tapasztalattal rendelkező optikussal viszont nem fog csalódás érni.
  • Tapasztalat: Nem vagy biztos abban, hogy milyen szín vagy forma illik hozzád? Nem tudod, pontosan milyen típusú lencsére lenne szükséged a munkához vagy vezetéshez? Szeretnél kontaktlencsét, de nem tudod, hogy állj neki? Egy gyakorlott szakember a teljes szakmát ismeri, így biztosan olyan megoldást fog neked javasolni, ami minden problémádra megoldást fog jelenteni. Minden szakmai „trükk” a kisujjában van, így bátran rábízhatod látásodat.
  • Személyes kapcsolat: Az optikusod pontosan tudja, mire vagy érzékeny, milyen segítségre van szükséged, mert régóta ismer. Ráadásul, ha szülő is vagy, nem csak saját, de gyermeked látása is a te felelősséged. A megfelelő szakembernek segítség lehet, ha az egész család látásának állapotát is ismeri, így még időben felismerhet rengeteg problémát.

Szeretnéd a legjobbat választani? Az OPTIKAKERESŐ segítségével megtalálhatod a hozzád legközelebb eső privát szaküzletet, ahol biztos lehetsz abban, hogy a vásárlás alatt és után is maximális biztonságban van látásod.

Addig is kövess Facebook oldalunkat frissülő tartalmainkért! 
 
Tudj meg rólunk többet Youtube csatornánkon: http://bit.ly/SzeretemASzemem_YouTube

Kerek vagy szögletes? Fém vagy műanyag? Irodai vagy multifokális? Sport vagy elegáns? Ma már gyakorlatilag bármilyen tevékenységhez és stílushoz létezik keret és lencse is. Mondd el az optikusodnak egy napod, ő pedig pontosan tudni fogja, mire lesz szükséged!