fbpx
Skip to content

Miért megyek minden évben látásvizsgálatra?

Miért fontos minden évben elmenni egy látásvizsgálatra? Miért fontos, hogy szakértőkre bízd a látásodat! Megtudhatod a Magyar Optikus Ipartestület videójából. A Szemem weboldal optikakereső menüpontjában, pedig megtalálod a hozzád közel eső szakértő optikákat! 

Miért választok személyre szabott szemüveglencsét?

Mit tudnak a személyre szabott lencsék a hagyományos szemüveglencsékkel szemben? Miért érdemes ezeket választani? Megtudhatod a Magyar Optikus Ipartestület videójából.
A Szeretem a szemem weboldal optikakereső menüpontjában, pedig megtalálod a hozzád közel eső szakértő optikákat! 

Miért találkozzak személyesen az optikusommal?

Az optikus szakemberek biztosítják azt a magas szakmai színvonalat, amit minden szemüvegviselő megérdemel. További okokért nézd meg a Magyar Optikus Ipartestület videóját!
 
A Szeretem a szemem weboldal optikakereső menüpontjában, pedig megtalálod a hozzád közel eső szakértő optikákat! 

Mire figyeljek napszemüveg választáskor?

Tudtad, hogy egy napszemüveg lencse lehet dioptriás is? Tudod mit tud egy polarizált napszemüveg? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz a Magyar Optikus Ipartestület által készített kisfilmből.
Azokat az optikákat, ahol minőségi és bevizsgált napszemüvegeket vásárolhatsz, megtalálod az optikakeresőben!
 

Miért ne a drogériában vegyek szemüveget?

Tudtad, hogy egy napszemüveg lencse lehet dioptriás is? Miért káros, ha előregyártott, drogériában is kapható szemüveget vásárolunk? Az ellenérveket megtudhatod a Magyar Optikus Ipartestület által készített videóból.

Az optikakeresőben pedig olyan szaküzleteket találsz, ahol garantáltan minőségi és személyre szabott szemüvegeket készíttethetsz!

Optikus vagy optometrista végzi a látásvizsgálatot?

Ki az optometrista és ki az optikus? Ki mit csinál? Hogyan dolgoznak együtt, hogy tökéletes szemüvegek készüljenek?
Szakembereinket megtalálod a Szeretem a Szemem honlap optikakeresőjében!

Szemüvegesnek lenni nem betegség, szemüvegesnek lenni menő! – Barabás Éva

Bár még csak olvasószemüveget visel Barabás Éva, ha visszaemlékszik, eszébe jutnak a korábbi negatív sztereotípiák a szemüveggel és ezáltal a szemüvegesekkel szemben, amik sajnos még mindig élnek a köztudatban. Elvégre nem az a baj, ha valaki szemüveges, hanem ha nem hordja. Főleg, hogy ma már divatos szemüvegek széles palettája áll a gyerekek rendelkezésére.

Az éles látás és a tanulás – Rákóczi Feri

Gyerekkorban a mihamarabbi látásvizsgálat fontossága elengedhetetlen. A rosszul látás sokszor teljesítmény- és személyiségzavarral jár együtt. Rákóczi Feri „csetlő-botló” időszaka után kinyílt a világ, amikor feltette szemüvegét, amely azóta is mindennapjai meghatározó eszköze.

A szemüveg öltöztet – Balázs Andi

Az örökké vidám Balázs Andi a kezdetek óta pozitívan tekint a szemüvegviselésre: a nagy keretkavalkádban mindig megtalálja azt a darabot, ami az aznapi hangulatához és ruhatárához passzol. Rövid interjúnkban üzen a fiataloknak is: ma már nem ciki, hanem menő szemüvegesnek lenni!

A jó látás és a divat – Peller Mariann

Ezúttal Peller Mariann mondja el, milyen viszonyt ápolt régen és ápol most a szemüvegekkel. Interjúnkban kitér arra is, hogy miért nem fél attól, ha két gyermeke közül bármelyikük is szemüveges lesz…
„A mai divatos keretek már nem csúfitják el a gyerekeket, hanem adnak egy izgalmas karaktert az arcuknak.”

Nem ciki a szemüveg – Peller Anna

Bár Peller Anna szívébe nem lopták be magukat a régi szemüvegkeretek, mára már teljesen megváltozott a véleménye.
„Terjed az a dolog, hogy a szemüvegesek okosabbak, ez nem feltétlenül igaz, viszont én is okosabbnak érzem magam, ha rajtam van a szemüveg!”

Gyermeked látása a te felelősséged! – Árpa Attila

Amira, Árpa Attila most 12 éves lánya 4 hónapos kora óta hord sötétített kontaktlencsét, mert fényérzékeny. A színész elmondja, hogy mit gondol a szemünk és létfontosságú érzékszerveink egészségéről, majd kitér arra, hogy apaként hogyan érinti őt lánya látásproblémája. Példaértékű lehet a hasonló helyzetben lévő szülőknek.

Nem ciki a szemüveg! – Bemutatkozik a Magyar Optikus Ipartestület kezdeményezése

A Szeretem a szemem kezdeményezés, azon belül pedig a Nem ciki a szemüveg projekt mögött a Magyar Optikus Ipartestület áll, amely az optikus szakma értékeinek megőrzése mellett azt tűzte ki céljául, hogy megismertesse veled az egészséges látás alapfeltételeit, valamint hogy bemutassa: Te és családod látása valódi hozzáértést, szakértelmet, nem utolsó sorban pedig megbízhatóságot és garanciát érdemel.