fbpx
Skip to content

Szemüvegesnek lenni nem betegség, szemüvegesnek lenni menő! – Barabás Éva

Bár még csak olvasószemüveget visel Barabás Éva, ha visszaemlékszik, eszébe jutnak a korábbi negatív sztereotípiák a szemüveggel és ezáltal a szemüvegesekkel szemben, amik sajnos még mindig élnek a köztudatban. Elvégre nem az a baj, ha valaki szemüveges, hanem ha nem hordja. Főleg, hogy ma már divatos szemüvegek széles palettája áll a gyerekek rendelkezésére.

Az éles látás és a tanulás – Rákóczi Feri

Gyerekkorban a mihamarabbi látásvizsgálat fontossága elengedhetetlen. A rosszul látás sokszor teljesítmény- és személyiségzavarral jár együtt. Rákóczi Feri “csetlő-botló” időszaka után kinyílt a világ, amikor feltette szemüvegét, amely azóta is mindennapjai meghatározó eszköze.

A szemüveg öltöztet – Balázs Andi

Az örökké vidám Balázs Andi a kezdetek óta pozitívan tekint a szemüvegviselésre: a nagy keretkavalkádban mindig megtalálja azt a darabot, ami az aznapi hangulatához és ruhatárához passzol. Rövid interjúnkban üzen a fiataloknak is: ma már nem ciki, hanem menő szemüvegesnek lenni!

A jó látás és a divat – Peller Mariann

Ezúttal Peller Mariann mondja el, milyen viszonyt ápolt régen és ápol most a szemüvegekkel. Interjúnkban kitér arra is, hogy miért nem fél attól, ha két gyermeke közül bármelyikük is szemüveges lesz…
“A mai divatos keretek már nem csúfitják el a gyerekeket, hanem adnak egy izgalmas karaktert az arcuknak.”

Nem ciki a szemüveg – Peller Anna

Bár Peller Anna szívébe nem lopták be magukat a régi szemüvegkeretek, mára már teljesen megváltozott a véleménye.
“Terjed az a dolog, hogy a szemüvegesek okosabbak, ez nem feltétlenül igaz, viszont én is okosabbnak érzem magam, ha rajtam van a szemüveg!”

Gyermeked látása a te felelősséged! – Árpa Attila

Amira, Árpa Attila most 12 éves lánya 4 hónapos kora óta hord sötétített kontaktlencsét, mert fényérzékeny. A színész elmondja, hogy mit gondol a szemünk és létfontosságú érzékszerveink egészségéről, majd kitér arra, hogy apaként hogyan érinti őt lánya látásproblémája. Példaértékű lehet a hasonló helyzetben lévő szülőknek.

Nem ciki a szemüveg! – Bemutatkozik a Magyar Optikus Ipartestület kezdeményezése

A Szeretem a szemem kezdeményezés, azon belül pedig a Nem ciki a szemüveg projekt mögött a Magyar Optikus Ipartestület áll, amely az optikus szakma értékeinek megőrzése mellett azt tűzte ki céljául, hogy megismertesse veled az egészséges látás alapfeltételeit, valamint hogy bemutassa: Te és családod látása valódi hozzáértést, szakértelmet, nem utolsó sorban pedig megbízhatóságot és garanciát érdemel.